VERRUIMING NORMBEDRAG

 

 

Vrijwilligers Gezocht!

Voor onze uitdeellocatie in de Lindtse Kerk zijn wij op zoek naar uitdelers. Heeft u op vrijdagmiddag, minimaal 1 keer in de 3 á 4 weken, een paar uur de tijd om te helpen met het uitdelen van voedselpakketten? Meldt u dan aan als vrijwilliger bij Voedselbank Zwijndrecht!

 

Aanmelden kan via: vsbzwijndrecht@hotmail.com

 

 

 

Kerstpakketten Develstein-College

 

 

Kinderen Voedselbanken Zwijndrecht en H.I.Ambacht blij met steun van opbrengst Verkerkloop!

In de weken voor de zomervakantie zijn de Hema bonnen welke zijn gefinancierd van de opbrengst van de Verkerkloop, uitgedeeld aan alle kinderen van de Voedselbanken in Zwijndrecht en H.I.Ambacht. Het was duidelijk dat de kinderen en hun ouders erg blij waren met deze extra steun. Dit geeft deze gezinnen de mogelijkheid eens wat extra te doen voor de kinderen waar dat meestal niet mogelijk is. Uit de terugkoppeling van de Hema blijkt dat veel gezinnen de bonnen al besteed hebben.

We zijn als Voedselbanken erg blij met extra support voor onze cliënten en in het bijzonder voor de kinderen. Daarnaast is het voor ons en onze vrijwilligers een steun in de rug om te zien dat zo veel mensen ons werk als Voedselbanken een warm hart toedragen. In het bijzonder noemen we hierbij de Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel en de mensen van Verkerk welke de organisatie van de Verkerkloop op zich hebben genomen.

Het is mooi om te zien dat een geweldig evenement als de Verkerkloop niet alleen duizenden liefhebbers vanuit Zwijndrecht en omstreken een leuke en sportieve avond bezorgt, maar dat daarnaast een goed doel in onze locale samenleving kan worden geholpen.

We willen daarom als besturen van Voedselbank Zwijndrecht en H.I.Ambacht nogmaals onze dank uitspreken aan de leden van de Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel,  de mensen van Verkerk en de vele vrijwilligers die hebben gezorgd voor een mooie avond tijdens de Verkerkloop en natuurlijk voor de daaruit volgende actie voor de kinderen van de Voedselbank.

 

 

 

 

 

    lionsclub organiseert Barbecue voor Voedselbank

 

Het begint al een traditie te worden. Voor de 4e keer alweer, organiseerde de Lionsclub Swindregt Were afgelopen vrijdag een BBQ voor de cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank in Zwijndrecht en H.I.Ambacht.

De Lionsclub geeft aan dat zij op deze manier iets willen betekenen voor de mensen die het financieel moeilijk hebben en daarom afhankelijk zijn van de Voedselbank. Door het organiseren van deze barbecue willen zij de cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank een ontspannen en gezellige avond bezorgen.

Waar het voor veel mensen in Nederland de normaalste zaak van de wereld is om bij mooi weer de BBQ aan te steken is dit voor cliënten van de Voedselbank meestal niet mogelijk. Daarom heeft de Lionsclub een aantal jaren geleden het initiatief genomen een barbecue te organiseren. Omdat bleek dat dit erg wordt gewaardeerd, nu dus al de 4e editie van deze barbecue.

Hoewel er vrijdagmiddag stevige buien over Zwijndrecht trokken, konden aan het begin van de avond de barbecues gelukkig toch worden aangestoken. Net als de voorgaande keren was het terrein van Hockey Club Derby de locatie voor de barbecue. Met enthousiaste leden van de Lionsclub achter de barbecues, en hulp van vrijwilligers van HC Derby werd er voor alle aanwezigen een lekkere maaltijd bereidt.

 Voor de kinderen was er deze keer de mogelijkheid om na het eten een clinic hockey of voetbal te volgen. Deze werd georganiseerd door de leden van Rotaract Oost-IJsselmonde. Rotaract is een groep jongeren tussen 18 – 27 jaar die zich willen inzetten voor de maatschappij. Het was druk op het veldje naast de kantine van HC Derby waar onder het motto “door de jeugd – voor de jeugd” de leden van Rotaract sportief bezig waren met de kinderen van de gasten.

 

 

 

VOEDSELBANK ZWIJNDRECHT ONTVANGT VOEDSELVEILIG CERTIFICAAT:

VERSLAG-DE KOMBINATIE:

VERSLAG-DE BRUG:

 

 

WISSELING VAN DE WACHT

BIJ DE VOEDSELBANK

 

 

LEES MEER

 

 

Inzameling van voedsel door de Bethelkerk

Inzameling van voedsel door de Bethelkerk

Op zondag 5 juli werd er weer voedsel ingezameld door een van de kerken in Zwijndrecht. Deze keer was het de beurt van de Bethelkerk aan de Rotterdamseweg.

De diakenen organiseren deze inzameling. Er was goede ruchtbaarheid aan deze inzameling gegeven o.a. via kerkblad en beamer afkondigingen. Dit wierp letterlijk goede vrucht af, want het aanbod was fantastisch! Vele kratten met lang houdbare etenswaren werden aangeboden en ingezameld en door de vertegenwoordigers van de voedselbank Zwijndrecht met grote dankbaarheid aanvaard.

Het voedsel wordt opgeslagen in de nieuwe opslagruimte van de voedselbank aan de Mimosastraat. Deze ruimte, die door Woonkracht 10 ter beschikking werd gesteld na een opknapbeurtje. Deze ruimte heeft een goede opslagcapaciteit en biedt onze voedselbank weer ruime mogelijkheden voor tijdelijke opslag. (De oude opslag ruimte in winkelcentrum Walburg is sinds kort gesloten en staat op de nominatie voor sloop.)

We zijn als voedselbank heel blij met deze medewerking van diverse Zwijndrechtse kerken. Het biedt de mogelijkheid van aanvulling in tijden van schaarste bij de voedselbank van Rotterdam, het uitdelen van noodpakketten voor onverwachte aanvragen voor hulp etc.

 

 

 

 

Vernieuwd distributie centrum van Voedselbank Rotterdam geopend

 

 

Op donderdag 2 juli waren we uitgenodigd door de voedselbank van Rotterdam. Op die dag werd namelijk het vernieuwde distributiecentrum feestelijk heropend door niemand minder dan de burgemeester van Rotterdam, dhr. Aboutaleb.

Na ontvangst met koffie op de Keileweg, een ander onderkomen van de voedselbank van Rotterdam,, werden we met de bus naar het nieuwe distributiecentrum gebracht aan de Keilestraat. Het pand bevat naast een opslag gedeelte, ook het ‘echte’ distributie gedeelte: een ruimte waar elke week door zo’n 50-80 vrijwilligers ca. 7000 (!) voedselpakketten worden samengesteld. Het gros is bestemd voor randgemeenten van Rotterdam, een kleine 3000 pakketten worden in Rotterdam zelf uitgedeeld.

Tijdens onze aanwezigheid, werd er volop ingepakt, zo’n 19 artikelen worden dan door vrijwilligers in een krat gedaan. Eromheen is er de nodige logistiek van aanvoer van voedsel, lege kratten en de afvoer van de kratten naar de koelcel, wachtend op transport.

De ruimte waarin gewerkt wordt, is altijd gekoeld tot 7 graden Celsius. Aangezien het buiten op die dag snikheet was, waren de bezoekers hier niet op voorbereid en verlieten deze ruimte bibberend na ruim 1,5 uur, om vervolgens snel weer op te warmen in de buitenlucht, waar het ruim 30 graden was.

De burgemeester van Rotterdam verrichtte de opening door symbolisch een krat te vullen. Hij hield eerst een toespraak over armoede, waar hij het goede werk van de voedselbank roemde, maar hij liet zich ook kritisch uit over armoede in Nederland. Stof tot nadenken dus! Ook kregen een aantal vrijwilligers een speciale onderscheiding van de gemeente Rotterdam, omdat ze al lange tijd, soms meer dan 10 jaar lang, actief zijn voor de voedselbank in Rotterdam.

Wij hebben onder de indruk van alles wat we gezien en gehoord hebben, de bus weer terug genomen naar de Keileweg en de thuisreis aanvaard. Wij zijn met de voedselbank van Rotterdam trots op dit vernieuwde centrum. Het voldoet aan alle eisen van de voedselveiligheid, het thema van 2015 voor de voedselbanken in Nederland. Hiermee kunnen we weer een hele tijd vooruit.

 

 

 Fietsen naar Rome voor de Voedselbank

 

 

 

 

Frans Kooren en Arie Barendrecht zijn twee jaar geleden vanuit hun woonplaats Zwijndrecht naar Santiago de Compostella gefietst. Het sponsorgeld dat ze daar mee hebben verzameld was bestemd voor Hospice “De Cirkel” in H.I.Ambacht. Nu hebben ze het plan opgevat om in september dit jaar naar Rome te gaan fietsen (vanuit Zwijndrecht). Een tocht van ongeveer 2200 km. Ook hierbij willen ze zich laten sponsoren om zo een goed doel uit hun directe woonomgeving te steunen. Hun keuze is hierbij gevallen op Voedselbank Zwijndrecht. Wij zijn erg blij met deze actie en steunen deze van harte.

U kunt de beide fietsers volgen op hun weblog: http://bakorom.reismee.nl/.  Hier kunt u zich ook aanmelden om updates van de weblog per mail te ontvangen. Tijdens de tocht zullen ze de volgers op deze manier op de hoogte houden van hun avonturen en het verloop van de tocht. Ook kunt u zich hier aanmelden om de tocht te sponsoren en zo Voedselbank Zwijndrecht te steunen. Van harte bij u aanbevolen!.

RESULTAAT !

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Basisschool Impuls heeft in een spontane actie voedsel geschonken.

 

                                 Lees meer

 

 

 

 

Leerlingen Develsteincollege overhandigen 120 kerstpakketen aan

de Voedselbank.

                                    Lees meer

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 29 november 2013 werden heel veel chocoladeletters aangeboden door Gerard Slotema, deze chocoladeletters werden geschonken door medewerkers/ambtenaren van de gemeente Zwijndrecht..  Het was afgelopen vrijdag extra feestelijk uitdelen.

Onze dank is groot voor deze leuke spontane actie!

          

 

 

 

 

 

 

 

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 16 maart om 11.00 uur heeft de burgemeester van Zwijndrecht Mevr. M. Wiebosch-Steeman de officiële opening verricht van het pand Biesbos 2 in winkelcentrum Walburg, gelegen aan het parkeerterrein.

 

 

 

 

Lees meer: